Boerenjongens werden vroeger vooral door de vrouwen gegeten op verjaardagen. Boerenjongens zijn rozijnen op brandewijn. Een heerlijk smikkel"drankje". Maar ook heel lekker in toetjes, appeltaart, cakedeeg en
over ijs. Ik vond dit erg leuk als zelfmaak-cadeautje .
Denk er aan dat de rozijnen eerst een nacht in water moeten weken.
Recept
« Terug naar recepten
Boerenjongens inmaken
PT10M
Boerenjongens inmaken
Boerenjongens van blanke rozijnen ingemaakt op inmaakbrandewijn.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
reclamefolder
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenjongens inmaken te bereiden
- Rozijnen wassen en in een schaal doen. Onder water zetten en 12 uur laten weken.
- Vocht afgieten, goed laten uitlekken.
- Brandwijn, suiker, kaneel, amandelaroma en vanillesuiker toevoegen.
- In één grote pot of verdelen over kleine potjes.
- Deksel erop en minstens één maand alleen maar kijken!
- En dan.....smullen maar.