KookJij

Rabarbercompote

Een heerlijk rabarbercompote recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarbercompote te bereiden

Maak de rabarber schoon. Snijd de uiteinden van de stengels af en was ze onder koud water. Snijd de Stengels in stukken van 2 – 3 centimeter.
Neem een grote ketel voeg al de ingrediënten toe en laat koken ± 20 min.
Rabarbercompote in glazen bokalen deksel erop en laten afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ria52

ria52 zegt:
Heerlijk rabarber-compote.
Meestal voeg ik ook wat aardbeitjes en bosvruchten toe tijdens het koken, dat smaakt heerlijk, en de rabarber krijgt een mooie rode kleur.:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo lekkerbekske , aan de verre overkant graag gedaan ,kandij smelt evenzeer als de gewone suiker maar heeft wel een smaakje apart en de kleur geeft een apart tintje aan de rabarber.Veel rabarbergenot groetjes van ons 3 :);):p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hilde,bedankt voor dit recept. Elk jaar krijg ik een hoop rabarber en vaak weet ik niet, wat ermee te doen, want je kunt maar zoveel rabarbervlaai opdienen en eten. Dit lijkt me een heerlijke variatie en ga ik proberen. Vraagje, smelt die kandijsuiker niet? Want in dat geval zou men ook gewone suiker kunnen gebruiken.