TIP: Gebruik bij voorkeur goudrenetten want die koken vanzelf tot moes. Gebruik je andere (fiszurige) appels hou er dan rekening mee dat je de appel nog moet stampen of pureren (stamppotstamper).
Recept
« Terug naar recepten
Rabarbercompote met appel en kaneel
PT20M
Rabarbercompote met appel en kaneel
Ik heb zelf rabarber in mijn tuin en daarom wil ik soms weleens iets anders uitproberen. Meestal maak ik gewoon het
basisrecept maar nu had ik nog wat goudrenetten liggen die tekenen van
ouderdom begonnen te vertonen. Het bleek een goede match te zijn.
Verder dan een kaneelstokje en wat suiker heb je niets nodig om deze
heerlijk frisse compote te maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarbercompote met appel en kaneel te bereiden
- Haal de rabarber af (schillen) en snij er deze in stukjes. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij ze in blokjes.
- Doe dit samen met een kopje water in een pan en voeg er het kaneelstokje en de suiker aan toe.
- Breng dit samen aan de kook en laat dit ongeveer ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. De appel moet je eventueel nog een beetje fijnstampen (stamppotstamper). Haal dan wel van te voren het kaneelstokje eruit.
- Je kunt de compote zowel (lauw)warm als koud serveren.