KookJij

Zuurkoolsalade met wortel en appel

Deze bijzonder lekkere salade bestaat uit zuurkool, geraspte wortel, ui en appel. De salade moet zeker 2 à 3 uur intrekken.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron: Recept van mijn Poolse schoonzusje Bogna.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolsalade met wortel en appel te bereiden

  1. Zuurkool wat fijner snijden. Winterpeen schillen en raspen met een fijne rasp. Ui pellen en fijn snipperen. Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels raspen met de grove rasp.
    Zuurkool, wortel, ui en appels door elkaar mengen. Op smaak brengen met citroensap en suiker.
  2. Als laatste de olie toevoegen en daarna alles nog een keer goed door elkaar mengen.
  3. Salade minimaal 2 à 3 uur in de koelkast zetten om goed in te laten trekken.
  4. Voor het opdienen eventueel overmatig vocht afgieten.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit is een recept van mijn Poolse schoonzusje. Zij maakte dit voor een buffet bij ons een feestje
. De salade viel erg in de smaak. Het recept werd meermalen gevraagd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst