KookJij

Skordalia van Tessa Kiros

Skordalia is een bijgerecht bij de bbq, bij gegrild vlees of vis of als lekker borrelhapje. Het is gemaakt van gepureerde aardappel met heel veel knoflook. (Niet aan te raden als je de volgende dag naar de tandarts moet.)
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Kookboek van Tessa Kiros
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Skordalia van Tessa Kiros te bereiden

  1. Maak de wortel en de bleekselderij schoon. Snij de wortel in tweeën. Pel de ui en snij deze in grove stukken.
  2. Kook wortel, bleekselderij, peterselie en ui in pan water met zout en peperkorrels. Breng aan de kook. Kook de groenten plm. 15 minuten.
  3. Doe de aardappels erbij en kook alles nog 25 minuten tot de aardappels heel zacht zijn.
  4. Pers intussen knoflook met 1 theelepel zout en maak hier een puree van. Doe deze puree in kommetje en voeg paar eetlepels olijfolie toe.
  5. Haal met schuimspaan de aardappels uit de pan. Voeg knoflook toe met nog wat olijfolie en citroensap en maak hier gladde puree van.
  6. Op smaak maken met nog wat zout.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Met skordalia wordt bijvoorbeeld graag gedipt broodjes en groenten. Lekker op de borrelplank dus.
Lekker als bijgerecht bij de bbq.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst