Recept
« Terug naar recepten
Eenvoudige aspergemaaltijd
PT45M
Eenvoudige aspergemaaltijd
Een heerlijk eenvoudige aspergemaaltijd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eenvoudige aspergemaaltijd te bereiden
Maak de asperges schoon door ze twee maal rondom te schillen en het onderste stukje te verwijderen. Leg de schoongemaakte asperges in een stoomschaal. De krieltjes onder stromend water schrobben en eventuele pitjes verwijderen. Afhankelijk van de grootte de aardappeltjes doormidden of in schijfjes snijden. In de tweede stoomschaal leggen.
Asperge- en aardappeltjesschaal op elkaar plaatsen en gedurende 15 minuten laten stomen (aardappels onder, asperges boven). Na 15 minuten de stoomschalen omdraaien (asperges onder, aardappels boven). De 5 eieren in de onderste schaal erbij leggen.
Na het stomen de eieren pellen en doormidden snijden, een eitje klein snijden. Alles (asperges, aardappels, eieren, ham) op de borden draperen en over de aardappeltjes nog wat grof zout en een beetje roomboter leggen.
Asperge- en aardappeltjesschaal op elkaar plaatsen en gedurende 15 minuten laten stomen (aardappels onder, asperges boven). Na 15 minuten de stoomschalen omdraaien (asperges onder, aardappels boven). De 5 eieren in de onderste schaal erbij leggen.
Na het stomen de eieren pellen en doormidden snijden, een eitje klein snijden. Alles (asperges, aardappels, eieren, ham) op de borden draperen en over de aardappeltjes nog wat grof zout en een beetje roomboter leggen.
tantemien zegt:
Ik heb pas een stoompan gekocht, dus dat kan ik
wel proberen.:);)