Vegetarisch laat de ham weg en roer wat gesnipperde bieslook en / of
bladpeterselie door de ragout of wat gekookt ei in stukjes
Recept
« Terug naar recepten
Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
PT30M
Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Voor dit gerecht hoef je echt niet de allerduurste, mooie, rechte asperges te
gebruiken aangezien ze toch in kleine stukjes worden gesneden. Ik had
nog wat asperges liggen, maar helaas geen pasteibakjes, maar er ligt wel
voor veel doeleinden :) altijd wel een pakje bladerdeeg in de vriezer.
Hiervan dus bakjes gemaakt.
Lekker als voorgerecht, tussengerecht of lunchgerecht.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg..... te bereiden
- Kook de asperges met de schillen en kontjes en ½ bouillonblokje in water opgelost ( groente of kruiden) gaar .
- Laat de asperges in de bouillon afkoelen. Giet af door een zeef en vang de aspergebouillon op.
- Snij de asperges in stukjes van 1 cm. ( Bewaar 4 mooie kopjes voor de garnering)
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 4 holtes van de muffin vorm in.
- Drapeer de ontdooide plakjes bladerdeeg in de 4 holtes.
- Prik wat gaatjes op de bodem van het deeg.
- Leg er de blaadjes bakpapier in en vul de holtes met de gekozen steunvulling.
- Laat 15 minuten bakken in het midden van de oven.
- Haal de bakjes uit de oven en verwijder het bakpapier en de steunvulling.
- Kwast de randen van de bakjes in met los geklopt ei , of wat koffiemelk en zet de bakjes nog een minuutje of 5 op het rooster in de oven, zodat ook de onderkanten van de bakjes even kunnen garen en de randjes een mooi bruin kleurtje krijgen.
- Terwijl de bakjes in de oven garen maak je de ragout.
- Smelt de boter in een steelpannetje , voeg de bloem toe en laat al roerend garen.
- Voeg dan al roerend in etappes circa 300 ml van de aspergebouillon toe, zodat een mooie dikke roux ontstaat.
- Voeg de cupjes room, de aspergestukjes en de blokjes ham toe.
- Proef en breng zo nodig verder op smaak met een snufje peper en zout en wat druppels worcestershire sauce.
- Vul de bakjes met de ragout en leg er ook wat naast en garneer met wat bladpeterselie , een aspergekopje en een plakje citroen of strooi er wat olijven crumble overheen.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Petra Wiggers zegt:
Lidy Berkx zegt: