Recept
« Terug naar recepten
Asperge Cordon Bleu
PT30M
Asperge Cordon Bleu
De aspergetijd is maar kort en daarom wil ik er altijd zoveel mogelijk van
genieten. Meestal eet ik ze wel 3x per week; 1x traditioneel, 1x een soep en
dan nog een keertje iets anders dan anders. Daarvoor ben ik elke keer
weer op zoek naar nieuwe ideeën.
Onze oosterburen zijn ook dol op het witte goud, dat daar "Spargel" heet,
en daarom kun je op Duitse kooksites ook veel aspergerecepten vinden. Dit
recept kwam ik daar tegen en ik kan het ten zeerste aanbevelen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Chefkoch.de
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge Cordon Bleu te bereiden
- Schil de asperges, snij het kontje eraf en kook ze ongeveer 8 minuten in ruim water met zout en een paar klontjes boter. Laat de asperges uitlekken.
- Leg plakjes kaas op de ham en verdeel de asperges over de plakken ham, rol ze op en zet ze vast met een houten prikker.
- Haal de rolletjes door de bloem, geklopt ei en paneermeel en bak ze rondom bruin in een beetje verwarmde braadboter.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Omdat je hier al vlees en groente tegelijk heb, is het voldoende om er een aardappelgerecht (en/of een salade) bij te serveren.