KookJij

Spaghetti met asperges à la Parma

De aspergetijd is maar kort en omdat ik er optimaal van wil genieten heb ik graag zoveel mogelijk verschillende recepten om er zo vaak mogelijk van te genieten en toch wat variatie in mijn menu heb. Deze spaghetti met asperges, Parmaham en Parmezaanse kaas is mijn nieuwste variant en was zo lekker dat ik het recept graag wil bewaren voor een volgende keer. Het is een beetje gebaseerd op welbekende carbonara saus maar dan met ham in plaats van spekjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met asperges à la Parma te bereiden

  1. Kook de pasta al dente. Kook de eieren.
  2. Schil de asperges en snij ze in schuine plakjes.
  3. Bak de asperges in de boter en voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Roer de 5 rauwe eieren met 2/3 van geraspte kaas door elkaar en meng dit door de uitgelekte pasta.
  5. Voeg de gebakken asperges toe en schep alles goed door elkaar. Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
  6. Trek de ham in stukjes en voeg dit toe aan de pasta.
  7. Werk het af met geraspt (of fijngemaakt) gekookt ei en het laatste deel van de geraspte kaas.
  8. - Garneer eventueel met wat basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst