Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met asperges à la Parma
PT30M
Spaghetti met asperges à la Parma
De aspergetijd is maar kort en omdat ik er optimaal van wil genieten heb ik
graag zoveel mogelijk verschillende recepten om er zo vaak mogelijk van te
genieten en toch wat variatie in mijn menu heb.
Deze spaghetti met asperges, Parmaham en Parmezaanse kaas is mijn
nieuwste variant en was zo lekker dat ik het recept graag wil bewaren voor
een volgende keer.
Het is een beetje gebaseerd op welbekende carbonara saus maar dan met
ham in plaats van spekjes.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met asperges à la Parma te bereiden
- Kook de pasta al dente. Kook de eieren.
- Schil de asperges en snij ze in schuine plakjes.
- Bak de asperges in de boter en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Roer de 5 rauwe eieren met 2/3 van geraspte kaas door elkaar en meng dit door de uitgelekte pasta.
- Voeg de gebakken asperges toe en schep alles goed door elkaar. Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
- Trek de ham in stukjes en voeg dit toe aan de pasta.
- Werk het af met geraspt (of fijngemaakt) gekookt ei en het laatste deel van de geraspte kaas.
- - Garneer eventueel met wat basilicum.