Recept
« Terug naar recepten
Eggnog
PT30M
Eggnog
Een heerlijk eggnog recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Dranken - Cocktails
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eggnog te bereiden
Scheid de dooiers van het eiwit en klop beide, wel apart van elkaar, op tot een luchtig en schuimig mengsel met elk 100 gram suiker.
Schep de helft van het eiwitmengsel voorzichtig met een spatel of een lepel door de opgeklopte dooiers en voeg daarbij tegelijkertijd de rum en een beetje room toe zodat het een luchtig goudgeel mengsel wordt.
Schep de helft van het eiwitmengsel voorzichtig met een spatel of een lepel door de opgeklopte dooiers en voeg daarbij tegelijkertijd de rum en een beetje room toe zodat het een luchtig goudgeel mengsel wordt.