DIEN OP : Verdeel de rijst over de borden en schep daarop het vleesgerecht.
Geef er een groene salade bij.
NOOT: Hoewel de basis van dit gerecht ooit werd gelegd in het Aziatische deel van de wereld (Thailand, China, Vietnam) zien we dit soort gerechten meer en meer verschijnen als fusion-gerecht in Australie.
Recept
« Terug naar recepten
Entrecôte met sinaasappel aroma's
PT90M
Entrecôte met sinaasappel aroma's
Een heerlijk entrecôte met sinaasappel aroma's recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Entrecôte met sinaasappel aroma's te bereiden
1).Meng de rijstazijn, suiker, ketjap en runderfond in een pannetje; breng de vloeistof aan de kook en kook in tot we een 150 cc over houden en zet dat apart weg.
2).Verhit de peperkorrels in een droge pan tot de aroma's los komen en stamp ze dan vervolgens fijn in een vijzel met de gedroogde sinaasappelschil. Voeg aan dit mengsel de maizena toe.
3).Voeg dit mengsel toe aan de strips rundervlees en laat 20 minuten marineren/intrekken.
4).Roerbak het vlees in de rijstolie tot alles een bruine kleur heeft gekregen en laat het vlees dan uitdruipen op keukenpapier.
5).Ondertussen kan de groente (wortel, gember, knoflook en sambal) snel worden geroerbakt tot de wortels zacht beginnen te worden.
6).Het vlees mag er dan weer bij en de ingedikte saus.
2).Verhit de peperkorrels in een droge pan tot de aroma's los komen en stamp ze dan vervolgens fijn in een vijzel met de gedroogde sinaasappelschil. Voeg aan dit mengsel de maizena toe.
3).Voeg dit mengsel toe aan de strips rundervlees en laat 20 minuten marineren/intrekken.
4).Roerbak het vlees in de rijstolie tot alles een bruine kleur heeft gekregen en laat het vlees dan uitdruipen op keukenpapier.
5).Ondertussen kan de groente (wortel, gember, knoflook en sambal) snel worden geroerbakt tot de wortels zacht beginnen te worden.
6).Het vlees mag er dan weer bij en de ingedikte saus.