Voeg naar smaak gerust wat meer of minder sambal toe.
Eten er kinderen mee? Vervang de winterpeen voor gekleurde wortels om
het feest compleet te maken. En gebruik dan niet te veel sambal, want daar
verpest je het feestje dan net weer mee :)
Recept
« Terug naar recepten
Rijstovenschoteltje met gehakt verrassend licht pittig - zoet.
PT35M
Rijstovenschoteltje met gehakt verrassend licht pittig - zoet.
Een basic ovenschoteltje, maar dan wel heerlijk anders door de combinatie
van pittige sambal, kruidige gember en zoete rozijnen met een crunch van
amandelschaafsel.
En zo dan heb je opeens een hele interessante ovenschotel :)
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Wereldkeuken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstovenschoteltje met gehakt verrassend licht pittig - zoet. te bereiden
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en giet af.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak het rundergehakt rul en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg sambal, ketjap en de gesnipperde ui toe en bak enkele minuten mee.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met wortel, gember en de rozijnen.
- Stort het gehaktmengsel er bovenop. Bedek het geheel met de gekookte rijst.
- Werk af met het amandelschaafsel en zet nog 15 minuten in de oven om alvorens ervan te genieten.