Geef er rijst bij met gesauteerde bok choi
NOOT:Gesauteerde bok choi:
2 "kroppen" bokchoi" , fijn gesneden
3 sjalotjes, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
10 cc rijstolie
1 eetlepel roomboter
Fruit de uien en knoflook aan (in een wadjang) in de olie met de boter en als de uien zacht zijn de bok choi er bij doen en al roerend even bakken. Dan 3 minuten afdekken met een deksel. Vervolgens deksel er af halen en nog 2 minuten bakken al roerend. Bok choi is nu voldoende geslonken.
Recept
« Terug naar recepten
Entrecôte op Aziatische wijze
PT180M
Entrecôte op Aziatische wijze
Een heerlijk entrecôte op aziatische wijze recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Azie
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Entrecôte op Aziatische wijze te bereiden
1).Wrijf de entrecôtes in met het zeezout en leg ze gedurende 15 minuten weg.
2).Meng in een kom het hete water met de droge mosterd poeder en de bruine basterdsuiker en roer tot de suiker is opgelost.
3).Doe nu de andere kruiden er bij plus de anjovis filetjes en roer tot een homogene pasta is ontstaan.
4).Smeer vervolgens de entrecôtes aan beide zijden in met de pasta en zet 3 uur weg in koeling.
5).Haal het vlees uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen in 15 minuten.
6).Leg de steaks op een ingevet rooster en schuif het rooster zo dicht mogelijk onder de ovengrill en laat het vlees 4 minuten per kant garen tot rare - medium rare.
7).Leg het vlees afgedekt met een alu-folietje 10 minuten te rusten.
2).Meng in een kom het hete water met de droge mosterd poeder en de bruine basterdsuiker en roer tot de suiker is opgelost.
3).Doe nu de andere kruiden er bij plus de anjovis filetjes en roer tot een homogene pasta is ontstaan.
4).Smeer vervolgens de entrecôtes aan beide zijden in met de pasta en zet 3 uur weg in koeling.
5).Haal het vlees uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen in 15 minuten.
6).Leg de steaks op een ingevet rooster en schuif het rooster zo dicht mogelijk onder de ovengrill en laat het vlees 4 minuten per kant garen tot rare - medium rare.
7).Leg het vlees afgedekt met een alu-folietje 10 minuten te rusten.