Recept
« Terug naar recepten
Espressopudding
PT40M
Espressopudding
Een heerlijk espressopudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eirecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Espressopudding te bereiden
Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit het doosje in de koelkast
Week de gelatine in ruim koud water
Splits de eieren met een eierscheider in eiwitten en eidooiers
Klop de dooiers los met de suiker, de vanille en de melk
Verwarm dit met de koffie in de pan op een lage stand en laat binden
Neem de pan van het vuur en voeg de goed uitgeknepen gelatine toe
Laat de pudding afkoelen en klop de slagroom stijf met de suiker
Klop alle eiwitten in een aparte vetvrije kom stijf
Schep de pudding en de helft van de room op de eiwitten
Bewaar de overige slagroom voor de garnering en meng alles luchtig door elkaar
Spoel de vorm om met water en plaats deze op een schaal
Vul met de pudding en plaats dit 2 uur in de koelkast
Verwijder dan de vorm en voeg de garnering toe
Ook lekker met mokkaboontjes als garnering.
Week de gelatine in ruim koud water
Splits de eieren met een eierscheider in eiwitten en eidooiers
Klop de dooiers los met de suiker, de vanille en de melk
Verwarm dit met de koffie in de pan op een lage stand en laat binden
Neem de pan van het vuur en voeg de goed uitgeknepen gelatine toe
Laat de pudding afkoelen en klop de slagroom stijf met de suiker
Klop alle eiwitten in een aparte vetvrije kom stijf
Schep de pudding en de helft van de room op de eiwitten
Bewaar de overige slagroom voor de garnering en meng alles luchtig door elkaar
Spoel de vorm om met water en plaats deze op een schaal
Vul met de pudding en plaats dit 2 uur in de koelkast
Verwijder dan de vorm en voeg de garnering toe
Ook lekker met mokkaboontjes als garnering.