Recept
« Terug naar recepten
Falafel (kikkererwtenballetjes)
PT120M
Falafel (kikkererwtenballetjes)
Een heerlijk falafel (kikkererwtenballetjes) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Falafel (kikkererwtenballetjes) te bereiden
Doe de kikkererwten in een grote pan en giet er water bij tot ze net onderstaan. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat ca. 2 uur sudderen tot ze gaar zijn.
Snipper de ui fijn, pers de knoflook, pluk en snijd alle kruiden fijn.
Meng de ui, look, peterselie, koriander, cayennepeper met 2 eetlepels bloem.
Doe de kikkererwten in een keukenrobot en mix tot een gladde, dikke pasta, voeg eventueel een weinig water toe als de massa te stevig wordt.
Mix nu de overige ingrediënten door de pasta en zet de massa minstens 1 uur koud.
Rol balletjes van het deeg en rol ze door het sesamzaad, dit gaat gemakkelijker als je je handen vooraf bestuift met wat bloem...
Frituur de balletjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snipper de ui fijn, pers de knoflook, pluk en snijd alle kruiden fijn.
Meng de ui, look, peterselie, koriander, cayennepeper met 2 eetlepels bloem.
Doe de kikkererwten in een keukenrobot en mix tot een gladde, dikke pasta, voeg eventueel een weinig water toe als de massa te stevig wordt.
Mix nu de overige ingrediënten door de pasta en zet de massa minstens 1 uur koud.
Rol balletjes van het deeg en rol ze door het sesamzaad, dit gaat gemakkelijker als je je handen vooraf bestuift met wat bloem...
Frituur de balletjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.