Recept
« Terug naar recepten
Fazant met appel en calvados
PT35M
Fazant met appel en calvados
Een heerlijk fazant met appel en calvados recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
desitevanpa.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fazant met appel en calvados te bereiden
Pel en snipper de ui.Schil de appels,verwijder de klokhuizen en snijd ze in niet te dunne partjes.Bestrooi de fazant met peper en zout.Verhit het ganzenvet in een ruime braadpan en braad de filets op hoog vuur snel rondom bruin aan.Neem ze uit de pan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.Voeg de zuurkool,de appel,de wijn,de bouillon,de calvados en de komijn toe en breng alles aan de kook.Verdeel het ontbijtspek over de filets en leg ze op de zuurkool in de pan.Stoof alles in 20 minuten gaar.
elly mabesoone. zegt:
De fazanten fil'es moeten toch wel gaar zijn