Recept
« Terug naar recepten
Fazant met wijnzuurkool
PT80M
Fazant met wijnzuurkool
Een heerlijk fazant met wijnzuurkool recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Caroline Overman
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Moeder's boekenkast
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fazant met wijnzuurkool te bereiden
1. Bestrooi de fazant met zout en peper.
2. Verhit de boter in de braadpan, bak de fazant rondom aan, neem de vogel uit de pan.
3. Leg de zuurkool in het bakvet, leg de gember, de jeneverbessen en het laurierblaadje erbij en meng goed door elkaar met 2 vorken.
4. Schenk de wijn erop, leg de fazant met de borst omlaag op de zuurkool en sluit de pan.
5. Laat de fazant afgedekt in ca. 1 uur gaarstoven, keer de fazant halverwege.
6. Leg de gare fazant op een warme schaal, gooi het laurierblaadje weg.
7.Schep de zuurkool met een schuimspaan uit de pan, druk het vocht er zoveel mogelijk uit met de achterkant van een lepel.
8. Leg de zuurkool om de fazant.
9. Roer de slagroom door het stoofvocht, bind de saus heel licht met allesbinder.
2. Verhit de boter in de braadpan, bak de fazant rondom aan, neem de vogel uit de pan.
3. Leg de zuurkool in het bakvet, leg de gember, de jeneverbessen en het laurierblaadje erbij en meng goed door elkaar met 2 vorken.
4. Schenk de wijn erop, leg de fazant met de borst omlaag op de zuurkool en sluit de pan.
5. Laat de fazant afgedekt in ca. 1 uur gaarstoven, keer de fazant halverwege.
6. Leg de gare fazant op een warme schaal, gooi het laurierblaadje weg.
7.Schep de zuurkool met een schuimspaan uit de pan, druk het vocht er zoveel mogelijk uit met de achterkant van een lepel.
8. Leg de zuurkool om de fazant.
9. Roer de slagroom door het stoofvocht, bind de saus heel licht met allesbinder.
derbyke zegt: