Recept
« Terug naar recepten
Fijne Spaghetti met saus van wilde paddestoelen
PT60M
Fijne Spaghetti met saus van wilde paddestoelen
Een heerlijk fijne spaghetti met saus van wilde paddestoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fijne Spaghetti met saus van wilde paddestoelen te bereiden
Maak de pasta volgens het recept van de pasta machine, bewaar de pasta tot ze gekookt wordt tussen een vochtige doek.
saus. Maak het bouquet garnie en zet dit aan in de sauspan. Voeg er de gemengde paddestoelen bij en smoor de massa even. Blus af met Noilly prat en kook 2/3 in. Voeg witte wijn toe en kook opnieuw 2/3 in. Voeg de gevogeltefond toe en kook zachtjes in. Zeef de saus en voeg er de room bij en kook in tot de gewenste dikte. Smelt de eendenlever in de saus en meng er de truffelsnippers door. Breng op smaak met peper en zout en een klein beetje sojasaus.
Cantharellen op een zeef schoon spoelen laten uitlekken en kort voor het uitserveren met peper en zout in een weinig boter aanzetten
Kook de pasta in ruim water met wat olijfolie en zout
Presentatie:
leg op een diep bord een klein nestje spaghetti. Leg daar om heen wat Cantharellen. Schep de saus er over en rasp wat kaas op de spaghetti. Garneer af met fijn gesneden bieslook
saus. Maak het bouquet garnie en zet dit aan in de sauspan. Voeg er de gemengde paddestoelen bij en smoor de massa even. Blus af met Noilly prat en kook 2/3 in. Voeg witte wijn toe en kook opnieuw 2/3 in. Voeg de gevogeltefond toe en kook zachtjes in. Zeef de saus en voeg er de room bij en kook in tot de gewenste dikte. Smelt de eendenlever in de saus en meng er de truffelsnippers door. Breng op smaak met peper en zout en een klein beetje sojasaus.
Cantharellen op een zeef schoon spoelen laten uitlekken en kort voor het uitserveren met peper en zout in een weinig boter aanzetten
Kook de pasta in ruim water met wat olijfolie en zout
Presentatie:
leg op een diep bord een klein nestje spaghetti. Leg daar om heen wat Cantharellen. Schep de saus er over en rasp wat kaas op de spaghetti. Garneer af met fijn gesneden bieslook
cindyvanbrakel zegt: