Recept
« Terug naar recepten
Flan brésilienne
PT60M
Flan brésilienne
Een heerlijk flan brésilienne recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Dit gemakkelijke taartrecept op basis van Aveve-produkten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flan brésilienne te bereiden
Maak eerst de bodem van brokkeldeeg : Meng met de handen de boter met de mix voor brokkeldeeg en het ei tot een glad deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het brokkeldeeg uit en beleg met de helft ervan de bodem van de ingevette vorm. De ander helft van het deeg kan je invriezen of tot een week in de koelkast bewaren voor een latere lekkernij.
Maak dan de flanvulling : Los de mix voor flantaart op in het water en voeg 2 volledige eieren en 4 eidooiers toe. Klop de 4 resterende eiwitten op met een beetje suiker tot een niet al te stevig schuim. Meng het opgeklopte eiwit goed onder het beslag.
Bereiding
Zo maak je de taart : Vul de brokkeldeegbodem in de taartvorm met de flanvulling. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 à 190 °C. Wacht tot de taart afgekoeld is en klop de slagroom op met de suiker. Strijk de slagroom open op de koude flantaart en bestrooi het hele taartoppervlak met brésiliennenootjes.
Bewaar de taart in de koelkast, maar laat ze op temperatuur komen vóór het serveren
Maak dan de flanvulling : Los de mix voor flantaart op in het water en voeg 2 volledige eieren en 4 eidooiers toe. Klop de 4 resterende eiwitten op met een beetje suiker tot een niet al te stevig schuim. Meng het opgeklopte eiwit goed onder het beslag.
Bereiding
Zo maak je de taart : Vul de brokkeldeegbodem in de taartvorm met de flanvulling. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 à 190 °C. Wacht tot de taart afgekoeld is en klop de slagroom op met de suiker. Strijk de slagroom open op de koude flantaart en bestrooi het hele taartoppervlak met brésiliennenootjes.
Bewaar de taart in de koelkast, maar laat ze op temperatuur komen vóór het serveren
Kevin zegt: