Zelf vind ik het heerlijk om aan de Quiche Lorraine ook wat tomaten en broccoli stukjes in te doen. De broccoli moet je ongeveer 10 minuten koken om vervolgens samen met de tomaat aan het mengsel toe te voegen.
Dit geeft de Quiche Lorraine net wat meer smaak.
Recept
« Terug naar recepten
Quiche Lorraine
PT70M
Quiche Lorraine
Dit is een heerlijke Quiche Lorraine, als variatie kan je er bijvoorbeeld broccoli en tomaat in doen. Gezond en ook nog is heerlijk!
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
43
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin 45
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche Lorraine te bereiden
Kneed in een kom de bloem met de boter,het ei en een mespunt zout tot een samenhangend deeg.Vorm van het deeg een dikke worst.Wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd het deeg in dunne plakjes en beleg er de taartvorm mee.Duw de stukjes goed tegen elkaar aan,zodat de bodem en randen helemaal zijn bedekt.Bak de spekjes in een droge koekenpan in 4 minuten goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier.Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas,spekjes en wat peper door.Schenk het mengsel in de taartvorm.Bak de quiche in 30 minuten goudbruin.Haal het resultaat uit de oven en laat het 10 minuten voor het aansnijden staan.
Mijn kookverhaal (Marijke Geurts)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
keeskees zegt:
huiswerk doen meisje!Het deeg voor een klassieke quiche is pate brisée, en daar gaat wel degelijk een ei in.Als je er uien in doet, dat mag, maar dan is het een quiche alsacienne.
chrisha koningswijk zegt:
elvira zegt:
Is de verhouding ei-bloem-boter wel goed? Het deeg werd bij mij te elastisch, te plakkerig, waardoor ik uiteindelijk meer bloem heb gebruikt... en dat proef je helaas. Misschien 1 klein ei gebruiken (ik heb een vrij groot ei gebruikt).
Ter vergelijking: bij appeltaart gebruik ik altijd 350 gram bloem, 125 gram boter en 1 ei... en natuurlijk 2 tl bakpoeder.. en dat zorgt voor een erg prettig, goed gestructureerd deeg. Misschien ook een idee voor de quiche?
Wies zegt:
Bobby zegt: