KookJij

Quiche Lorraine

Als variatie kan je er ook broccoli en tomaat in doen. Dit geeft de Quiche Lorraine net wat meer smaak en is ook nog gezonder!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Libelle bistro
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quiche Lorraine te bereiden

1. Laat het spek knapperig bakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat het afkoelen en opdrogen op keukenpapier.
2. Snij de prei in ringetjes. Stoof ze een paar minuten aan in een likje olie of boter. Laat ze afkoelen en uitlekken in een vergiet.
3. Snipper de lente-uitjes fijn.
4. Klop de eieren los met de room, een mespunt muskaatnoot, zeezout en flink wat peper uit de molen; Voeg er de prei en de lente-uitjes aan toe.
5. Leg het deeg in een ingevette bakvorm. Druk het goed omhoog tegen de wanden aan. Bak de onbelegde deegbodem 5 minuten op 200°C.
6. Leg het spek op de deegbodem. Schep er het eimengsel bij. Bak de quiche 50 minuten op 150°C, tot de eieren gestold zijn. Strooi de gemalen kaas op de hete quiche. Laat een paar minuten afkoelen alvorens aan te snijden.

Mijn kookverhaal (Annemien )

Als variatie tip kan je broccoli en tomaat aan het mengsel toevoegen. De broccoli moet je dan ongeveer 10 minuten koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Heerlijke quiche Lorraine, ik ga hem snel nog is maken!