Recept
« Terug naar recepten
Flan Catalan (karamalpudding)
PT70M
Flan Catalan (karamalpudding)
Een heerlijk flan catalan (karamalpudding) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Jacques Maximin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flan Catalan (karamalpudding) te bereiden
Karamel:
Verwarm de suiker en het water in een voorverwarmde oven ( 200°C ) gedurende 8 min.
Wanneer de suiker gaat kleuren de vormpjes zo bewegen dat de zijkanten bedekt worden.
Zet de vormpjes weg.
Bereiding flan:
Laat de melk met het vanillestokje op zacht vuur gedurende 15 min. trekken.
Klop het ei, de dooiers en de suiker en doe er onder stevig roeren, beetje bij beetje de warme melk bij.
Zeef het mengsel en doe het in de vormpjes.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Zet de vormpjes in een hoge ovenschaal en vul deze tot 2/3 van de vormpjes met kokend water.
Controleer na ca. 50 min. of de flans gaar zijn. (met de breinaald)
Haal de vormpjes uit de oven en laat afkoelen.
Keer voor het serveren de flans om op een platte schaal.
Tip:
Doe 2 of 3 eierschalen in het water dan spat het water niet in de flan.
Verwarm de suiker en het water in een voorverwarmde oven ( 200°C ) gedurende 8 min.
Wanneer de suiker gaat kleuren de vormpjes zo bewegen dat de zijkanten bedekt worden.
Zet de vormpjes weg.
Bereiding flan:
Laat de melk met het vanillestokje op zacht vuur gedurende 15 min. trekken.
Klop het ei, de dooiers en de suiker en doe er onder stevig roeren, beetje bij beetje de warme melk bij.
Zeef het mengsel en doe het in de vormpjes.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Zet de vormpjes in een hoge ovenschaal en vul deze tot 2/3 van de vormpjes met kokend water.
Controleer na ca. 50 min. of de flans gaar zijn. (met de breinaald)
Haal de vormpjes uit de oven en laat afkoelen.
Keer voor het serveren de flans om op een platte schaal.
Tip:
Doe 2 of 3 eierschalen in het water dan spat het water niet in de flan.