Recept
« Terug naar recepten
Flan met clementines en gember
PT20M
Flan met clementines en gember
Een heerlijk flan met clementines en gember recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zoom.gezondheid
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flan met clementines en gember te bereiden
verwarm de oven voor op 180°c.
Was 1 clementine en schil heel dun zodat je een zeste bekomt.
Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker en de zestz.
Laat gedurende 10 minuten zachtjes koken.
Klop in een kom gedurende 2 minuten de eieren met de suiker en het gemberpoeder.
Voeg dan, terwijl je blijft roeren, de warme melk toe.
Verdeel over de vormpjes.
Zet de vormpjes in een ovenschaal.
Giet water in de schaal tot de vormpjes voor 2/3 onder water staan.
Laat gedurende 45 minuten au-bain-marie garen in de oven.
Laat afkoelen.
Pel de clementines, verdeel in partjes en verwijder alle witte velletjes en pitten.
Verdeel ze over de flans en serveer ze op kamertemperatuur.
Was 1 clementine en schil heel dun zodat je een zeste bekomt.
Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker en de zestz.
Laat gedurende 10 minuten zachtjes koken.
Klop in een kom gedurende 2 minuten de eieren met de suiker en het gemberpoeder.
Voeg dan, terwijl je blijft roeren, de warme melk toe.
Verdeel over de vormpjes.
Zet de vormpjes in een ovenschaal.
Giet water in de schaal tot de vormpjes voor 2/3 onder water staan.
Laat gedurende 45 minuten au-bain-marie garen in de oven.
Laat afkoelen.
Pel de clementines, verdeel in partjes en verwijder alle witte velletjes en pitten.
Verdeel ze over de flans en serveer ze op kamertemperatuur.