KookJij

Forel met serrano-ham (Trucha a la Navarra)

Een heerlijk forel met serrano-ham (trucha a la navarra) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Culinaria España 1999
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Forel met serrano-ham (Trucha a la Navarra) te bereiden

De vissen wassen en droogdeppen. Insmeren met zout en peper.
Vul elke forel met een plak serrano-ham en steek de opening dicht met een cocktailprikker.
Zeef de bloem boven een diep bord, wentel de forellen goed door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin het spek, voeg dan de plakken knoflook toe en fruit die glazig.
Haal spek en knoflook uit de pan en zet ze apart. Houd ze warm.
Bak dan de forellen in de olie aan beide kanten goudbruin.
Leg de forellen op een schaal en schep de spekblokjes en knoflook over de vissen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit gerecht schijnt in tijden van nood geboren te zijn in Navarra in de Pyreneeën. Tot na de oorlog was olie een luxe, men kookte voornamelijk met reuzel. Ook de forellen (waar er een overvloed van was) belandden in het varkensvet. Als men het zich kon veroorloven, deed men stukjes serrano-ham erbij voor de smaak.
Men ruziet in Navarra nog steeds over de vraag of de ham in de vis moet of eronder (zie info).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst