KookJij

Forellencreme op roggebrood

Een heerlijk forellencreme op roggebrood recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Forellencreme op roggebrood te bereiden

Snijd de forelfilet in grove stukken en roer de creme frache erdoorheen.Breng de crème pikant op smaak met citroensap,peper,zout.Was de veldsla en laat ze goed uitlekken.Maak de tomaatjes schoon en snijd ze in vieren.Roer de azijn,zout,peper en de suiker door het mengsel en roer er de olie doorheen.Doe de tomaatjes bij de veldsla en giet de dressing eroverheen.Maak de dille schoon,schud ze droog en pluk de blaadjes eraf.Snijd het roggebrood in vieren en bestrijk ze met de forellencrème.Leg op elk bord drie stukjes roggebrood en garneer ze met de compote,een paar takjes dille en de kaviaar.Serveer er de salade bij.
Lekker met een glas koele witte wijn of rosi.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Leonie Linnemeijer

Leonie Linnemeijer zegt:
Leuk recept. Het lijkt mij heel geschikjt om alleen de forelencrême te maken en dan op een toastje of een sneetje stokbrood te doen en eventueel dan garneren met iets forellenkaviaar of iets cranberrycompôte.
Zelf zou ik zeker 100 gr. forellenfilet nemen en door de crême fraiche(light) nog zeker 1 tot 2 el.halvenaise doen met 1 theel. tomatenpuree en dan eventueel alles fijn maken, als je de forellencrême alleen daarvoor wilt gebruiken.
Groeten. Leonie