Recept
« Terug naar recepten
Forellencreme op roggebrood
PT20M
Forellencreme op roggebrood
Een heerlijk forellencreme op roggebrood recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Forellencreme op roggebrood te bereiden
Snijd de forelfilet in grove stukken en roer de creme frache erdoorheen.Breng de crème pikant op smaak met citroensap,peper,zout.Was de veldsla en laat ze goed uitlekken.Maak de tomaatjes schoon en snijd ze in vieren.Roer de azijn,zout,peper en de suiker door het mengsel en roer er de olie doorheen.Doe de tomaatjes bij de veldsla en giet de dressing eroverheen.Maak de dille schoon,schud ze droog en pluk de blaadjes eraf.Snijd het roggebrood in vieren en bestrijk ze met de forellencrème.Leg op elk bord drie stukjes roggebrood en garneer ze met de compote,een paar takjes dille en de kaviaar.Serveer er de salade bij.
Lekker met een glas koele witte wijn of rosi.
Lekker met een glas koele witte wijn of rosi.
Leonie Linnemeijer zegt:
Zelf zou ik zeker 100 gr. forellenfilet nemen en door de crême fraiche(light) nog zeker 1 tot 2 el.halvenaise doen met 1 theel. tomatenpuree en dan eventueel alles fijn maken, als je de forellencrême alleen daarvoor wilt gebruiken.
Groeten. Leonie