Recept
« Terug naar recepten
Gerookte forelmousse
PT20M
Gerookte forelmousse
Heerlijke forelmousse
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte forelmousse te bereiden
Gerookte forel met de creme fraiche in de keukenmachine tot mousse malen.
Roze peperkorrels in de vijzel fijnmaken.
Bij de mousse voegen met een eetl. gedroogde dille en een kneepje citroensap.
In koelkast laten koelen.
Komkommer schillen en in lange repen schillen met de dunschiller of kaasschaaf.
Op de plank bestrooien met zout en even in laten trekken.
Een ring insmeren met olie en bekleden met de komkommerlinten en vullen met de mousse.
Afgewerkt met stukjes tomaat en dunne linten van de komkommer die over waren, ik had geen sla in huis en daarom een paar stronkjes broccoli geblancheerd.
Verder een geroosterde boterham erbij.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Ik wilde een snel voorgerechtje maken met wat ik in huis had en het was aardig gelukt en smakelijk.