KookJij

Hapje : een tongstrelend soepje

Een heerlijk hapje : een tongstrelend soepje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hapje : een tongstrelend soepje te bereiden

Wortel in blokjes snijden.
Selder in fijne ringen snijden.
Knolselder in blokjes snijden
Komkommer in fijne ringen snijden.
Sjalotje fijn snipperen
Krieltje schillen en in blokjes snijden.
Tomaatjes in kleine partjes snijden.
Stoof de groenten aan in een klein beetje boter voeg kruiden en bouillon toe laat op een zacht vuur sudderen.
Serveer deze soep zeer warm afgewerkt met snippers zalm het kwarteleitje en de roomkaas en zeker niet vergeten een blaadje peterselie voor de kleur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Graag gedaan we zijn er om elkaar te helpen hé :);):p
lilith

lilith zegt:
Bedankt! Ik vind 't wel leuk hoor, van die termen die je nog niet kent. :) Ben alleen een keer erg de mist in gegaan met "1 soeplepel olie". :? Dat werd een héél vet gerechtje bij mij, hahaha! Maar goed, weer wat geleerd! ;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo lilith, klopt wij noemen het ook wel eens voetselder ;) dat is het fijne aan de site het lokt reactie's uit .Fijne dag verder groetjes van ons 3tjes :);):p
lilith

lilith zegt:
Hilde, weet je hoe "wij hier" (haha!) witte selder noemen? Is dat bleekselderij?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gerda, dank je voor de lovende woorden. Fijn om dit te lezen nog een fijne zondag. Groetjes van ons 3tjes :);):p
truitje

truitje zegt:
Hild,e je bent echt een keukenprinses. Ook vind ik het geweldig dat je er altijd een foto bij zet. Super. Groetjes Gerda :p:p:p