Recept
« Terug naar recepten
Franse linzenschotel
PT60M
Franse linzenschotel
Een heerlijk franse linzenschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse linzenschotel te bereiden
Was de linzen en zet ze op met het bouillon.Kook ze 20 min.en voeg dan het varkensvlees toe.Snijd de bakbacon in reepjes.Schil en snipper de uien en de knoflook.Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.Bak de bacon,ui,knoflook en prei al omscheppend 5 min. en doe dit alles bij de linzen.Voeg de wijn en wat peper en zout toe en kook dit nog een 1/2 uur.Haal het vlees uit de pan en snijd het kleineren doe het weer terug.
Lekker met gekookte aardappelen.
Lekker met gekookte aardappelen.