Je kan dit natuurlijk ook gewoon met pasta serveren.
Groenten aan de saus toevoegen kan ook naar keuze.
Ikzelf maak altijd een dubbele hoeveelheid saus, de ene keer met pasta geserveerd, de andere keer met friet en in het weekend op een pizzabodem.
Dit recept heb ik met een vriendin bedacht die eens wat anders in haar friture wou serveren en het was een succes!
Recept
« Terug naar recepten
Friet bolognese
PT60M
Friet bolognese
Dit is heel makkelijk te maken met een restje spaghettisaus.
Als je een grotere portie maakt kan je met de saus een dag later een pizzabodem beleggen, kaas erover en klaar!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Friet bolognese te bereiden
- Allereerst de aardappelen schillen, er dikke friet van maken, goed afspoelen en in ijskoud water weg zetten.
- Dan de uien schillen en in grove stukken snijden en de knoflook fijnhakken.
- De uien en knoflook even aanbakken.
- De tomatenstukjes met sap erbij doen, de wijn en alle kruiden. (je hebt dan dus alleen nog de kaas, gehakt en tomatenpuree over)
- Alles aan de kook brengen.
- Het gehakt in de saus losroeren.
- Zo gauw het gehakt gekleurd is de blikjes tomatenpuree erdoor roeren.
- Deksel op de pan en op laag vuur minimaal een half uur laten pruttelen.(hoe langer hoe lekkerder)
- Nu de frieten goed afdrogen en in een fritepan op 150C 9 minuten voorbakken.
- Friet laten afkoelen tot de saus bijna klaar is en dan afbakken op 180C.
- De saus op de friet serveren en bestrooien met kaas.
- Lekker met een frisse salade!
Bobby zegt: