TIP: Je kunt deze vlaai (taart) ook 'speciaal' maken door hem op te leuken met fijngesneden (rauwe) ui, mayonaise en curry.
Je kunt er eventueel een lekkere frisse salade bij eten.
Recept
« Terug naar recepten
Frikandellenvlaai
PT60M
Frikandellenvlaai
Geen culinair hoogstandje maar wel leuk en lekker om een keertje te
proberen en om eens een keertje iets anders te snacken. Deze
frikandellenvlaai (taart) is eigenlijk gewoon een groot broodje frikandel.
Mijn zoon maakte deze met carnaval voor zijn vrienden en ik mocht ook
een stukje meepikken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn zoon en die heeft het recept ergens op Internet gevonden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frikandellenvlaai te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de vorm in en leg het deeg in de vorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak eventueel de bodem een minuut of 10 voor in de oven. (Dit voorkomt een natte en kleffe bodem).
- Frituur de frikandellen (niet te lang want ze gaan nog in de oven) en snij ze in stukjes.
- Snij de ui in stukjes.
- Vul de bakvorm met: stukjes frikandel, ui, curry.
- Maak reepjes van het extra deeg en bedek de taart met de reepjes.
- Klop het ei en besmeer hiermee de reepjes en de randen van de taart.
- Bak de vlaai ongeveer 30 minuten in het midden van de oven op 180 graden, tot hij mooi bruin is.