Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice
PT90M
Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice
Nadat ik mijn eigen Pumpkin-spice-kruidenmix had gemaakt kwam ik op het
idee om het niet alleen te gebruiken voor een heerlijke latte macchiato
maar ook in een gehaktbrood waar ik pompoen in wilde verwerken.
Pompoen is de ultieme herfstgroente en Pumpkin Spice de kruidenmix die
bij deze tijd van het jaar hoort.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice te bereiden
- Mix alle kruiden goed door elkaar.
- Schil de pompoen, haal het zachte binnenste gedeelte eruit en snij de pompoen in kleine blokjes, rooster ze een kwartiertje in de oven op 200 graden.
- Doe het gehakt, fijngesneden ui, ei, paneermeel, Pumpkin Spice, Worcestersaus, chilivlokken peper en zout in een kom en kneed het door elkaar.
- Laat de geroosterde pompoenblokjes een beetje afkoelen, en meng ze door het gehakt. (Niet te hard in de pompoenblokjes knijpen).
- Vet de vorm in met een beetje boter, maak een "broodje" van het gehaktmengsel en doe het in de vorm.
- Bak het gehaktbrood een uurtje in een oven op 200 graden. De laatste 15 minuten haal je het gehaktbrood uit de vorm en zet je het nog even op z'n kop op een bakblik zodat ook de onderkant mooi kan bruinen.