Recept
« Terug naar recepten
Frikano's
PT15M
Frikano's
Een heerlijk frikano's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frikano's te bereiden
Laat de frikandellen ongeveer 4 minutenontdooien. Verwarm de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en bak de frikandellen in 4 minuten goudbruin. Draai ze af en toe om. Snij met een scherp mesje de frikandellen in de lengte in, maar snij ze niet helemaal door. Knip de bekertjes van boven doormidden. Was de slablaadjes en dep ze droog met keukenpapier. Leg in elk half bekertje een blaadje sla. Leg de frikandellen in de slablaadjes. Spuit tomatenketchup en mayonaise in de frikandellen en strooi er wat zilveruitjes over.