Recept
« Terug naar recepten
Fris taartje van Brigand
PT1440M
Fris taartje van Brigand
Een heerlijk fris taartje van brigand recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
1440 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kaas.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fris taartje van Brigand te bereiden
Taartvorm insmeren met boter en bekleden met bakpapier.
Biscuits fijn breken en mengen met jam en rum en op de bakplaat uitsmeren.
De Brigandkaas met de kwark in de blender mixen.
Eidooiers en suiker tot schuim kloppen en bij de kaas doen samen met een beetje geraspte citroenschil.
Citroensap een beetje opwarmen en de geweekte gelatine doormengen. Doe dit ook bij de kaas.
Roer de helft van de vruchten in stukjes door de kaas en giet alles in de taartvorm. Laat dit 24 uur koelen.
Werk het gerecht af met de rest van de vruchten.
Eventueel met een beetje coulis van vruchten garneren.
Biscuits fijn breken en mengen met jam en rum en op de bakplaat uitsmeren.
De Brigandkaas met de kwark in de blender mixen.
Eidooiers en suiker tot schuim kloppen en bij de kaas doen samen met een beetje geraspte citroenschil.
Citroensap een beetje opwarmen en de geweekte gelatine doormengen. Doe dit ook bij de kaas.
Roer de helft van de vruchten in stukjes door de kaas en giet alles in de taartvorm. Laat dit 24 uur koelen.
Werk het gerecht af met de rest van de vruchten.
Eventueel met een beetje coulis van vruchten garneren.