Recept
« Terug naar recepten
Fris- zure tomatenrelish
PT75M
Fris- zure tomatenrelish
Een heerlijk fris- zure tomatenrelish recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6-12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fris- zure tomatenrelish te bereiden
Hak de stemgember in kleine stukjes. Snijd de limoen met schil en al in dunne schijfjes en hak vervolgens in kleine stukjes.
Snijd de tomaat in blokjes.
Doe de tomaten, suiker, azijn, gember, limoen en het zout in een grote pan met zware bodem.
Breng het mengsel aan de kook, roer tot de suiker is opgelost en laat de relish dan 45 min. flink sudderen. Roer regelmatig tot het vocht is verdampt en de relish een dikke brij vormt.
Laat de relish ca. 5 min. afkoelen en schep hem dan in gesteriliseerde potten.
sluit ze af en bewaar ze.
Snijd de tomaat in blokjes.
Doe de tomaten, suiker, azijn, gember, limoen en het zout in een grote pan met zware bodem.
Breng het mengsel aan de kook, roer tot de suiker is opgelost en laat de relish dan 45 min. flink sudderen. Roer regelmatig tot het vocht is verdampt en de relish een dikke brij vormt.
Laat de relish ca. 5 min. afkoelen en schep hem dan in gesteriliseerde potten.
sluit ze af en bewaar ze.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Willemien uit Canada zegt:
addie v.d.heuvel zegt:
Stemgember is een oosterse wortel die gekookt en zoet is en in een potje te koop is. Als je er niet aan kan komen zou ik liever verse gember dan gedroogde willen gebruiken.
Veel succes en bedankt voor je reactie.