Dit recept is te maken in de zomer, maar in de winter is er in het vriesvak van de supermarkt het e.e.a voorradig. Mijn "snelle versie" ook en die zal ik zo meteen er op zetten.
Serveer dit nagerecht met lekkere zelfgeklopte slagroom.
Recept
« Terug naar recepten
Frisse jelly met rood fruit
PT45M
Frisse jelly met rood fruit
Een heerlijk frisse jelly met rood fruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Dranken - Koud
- > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn oude recepten boekje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frisse jelly met rood fruit te bereiden
Breng de 2 dl rosé + de basterdsuiker aan de kook en laat de suiker oplossen.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg het bij de warme wijnmengsel. Laat het iets afkoelen, roer dan nog 2 dl rosé en de theelepel citroensap erdoor.
Voeg dan het fruit erbij en schep dit in 8 glazen of coupes
Dek af met vershoudfolie en laat dit 8 uur opstijven in de koeling.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg het bij de warme wijnmengsel. Laat het iets afkoelen, roer dan nog 2 dl rosé en de theelepel citroensap erdoor.
Voeg dan het fruit erbij en schep dit in 8 glazen of coupes
Dek af met vershoudfolie en laat dit 8 uur opstijven in de koeling.