Ik maak deze salade vaak in de zomer bij de barbeque. Het is een heerlijke frisse salade waarin bitter, zoet, zuur en een tikkie pikant goed in balans zijn.
Ook bij wat gebakken aardappels met een hamburger is dit heerlijk. Kinderen zijn er vaak dol op!
Recept
« Terug naar recepten
Frisse romige witlofsalade
PT15M
Frisse romige witlofsalade
Een heerlijk frisse romige witlofsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
catharina van der meer
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4/5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frisse romige witlofsalade te bereiden
Begin met de witlof. Haal de buitenste paar bladen van de witlof af en gooi deze weg. Snij de stronken door het midden en verwijder het bittere hart door het er als een driehoek uit te snijden.
Snijd de witlof in reepjes en was deze goed in het vergiet. Slinger deze daarna goed droog in de theedoek.
Doe de witlof in de saladekom.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd de appels in kleine blokjes en doe dit bij de witlof. Sprenkel het citroensap over de witlof en appel heen.
Snijd de augurken in blokjes en voeg dit bij het witlof/appelmengsel. Voeg nu ook de eventuele gewelde rozijnen toe.
Voeg de mayonaise en kerriepoeder toe.
Schep nu de salade goed door elkaar en laat het even 10 minuten afgedekt staan (in koelkast) zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Snijd de witlof in reepjes en was deze goed in het vergiet. Slinger deze daarna goed droog in de theedoek.
Doe de witlof in de saladekom.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd de appels in kleine blokjes en doe dit bij de witlof. Sprenkel het citroensap over de witlof en appel heen.
Snijd de augurken in blokjes en voeg dit bij het witlof/appelmengsel. Voeg nu ook de eventuele gewelde rozijnen toe.
Voeg de mayonaise en kerriepoeder toe.
Schep nu de salade goed door elkaar en laat het even 10 minuten afgedekt staan (in koelkast) zodat de smaken goed kunnen intrekken.