Ik serveer dit op een warme zomerdag wel eens als amuse (natuurlijk een een kleiner formaat!) bij de borrel....of gewoon als een voorafje, ofwel bij de barbeque of gewoon als een frisse salade!
Eet smakelijk!
Recept
« Terug naar recepten
Frisse zomersalade
PT20M
Frisse zomersalade
Een heerlijk frisse zomersalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Frisse zomersalade te bereiden
Snijd de tomaat en de komkommer in dunne plakjes,
maak een sausje van de kwark en de mayonaise (verhouding een op een) en breng op smaak met wat kerriepoeder. Rangschik de tomaat op de rand van het bord, dan de komkommer en in het midden de schijf ananas, zodat het er uit ziet als een bloem. Dan op de schijf ananas de kipfilet draperen, daarop dan een eetlepel saus (volgens recept) garneren met een toefje alfalfa!
maak een sausje van de kwark en de mayonaise (verhouding een op een) en breng op smaak met wat kerriepoeder. Rangschik de tomaat op de rand van het bord, dan de komkommer en in het midden de schijf ananas, zodat het er uit ziet als een bloem. Dan op de schijf ananas de kipfilet draperen, daarop dan een eetlepel saus (volgens recept) garneren met een toefje alfalfa!
Joop Fenstra zegt: