Recept
« Terug naar recepten
Macaroni met gerookte kipfilet, kaas en tomaat
PT30M
Macaroni met gerookte kipfilet, kaas en tomaat
Een ideaal gerecht , smakelijk en slank ná de vakantiedagen. Gewoon
lekker en eenvoudig dagelijks gerecht.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Bereik en behoudt je ideale gewicht
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni met gerookte kipfilet, kaas en tomaat te bereiden
- Breng de gesnipperde ui en de bouillon aan de kook en laat het geheel onder af en toe roeren in ca 6 min inkoken, totdat de ui glazig is.
- Verwarm de vloeibare vetstof, bloem en melk in een pannetje en klop stevig, zodat er een dikke saus ontstaat.
- Neem de pan van het vuur en roer er de 30 + kaas , het ui mengsel en mosterdpoeder door.
- Ondertussen heb je de macaroni gekookt volgens de beschrijving op de verpakking en goed laten uitlekken.
- Roer de macaroni door de saus en stort het geheel in een lage ovenschaal.
- Leg de plakjes gerookte kipfilet en de tomaat plakken op het geheel.
- Bestrooi met de Parmezaanse kaas en stop hier en daar een blaadje basilicum.
- Grill, totdat de bovenkant lichtbruin is.
- Serveer met een warm broodje en een frisse salade of een bakje rauwkost.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Dit is een recept uit het boek" Bereik en behoudt je ideale gewicht " van de Nederlandse Slankheidskoningin of .Dieetgoeroe Sonja Bakker. Per portie van 225 gram 385 kcal . Op de foto zie je de hoeveelheid voor 2 personen. Omdat ik geen Parmezaanse kaas had en geen mosterdpoeder, heb ik het recept iets moeten aanpassen en gebruikte ik nog wat geraspte 30+ kaas en een theelepeltje grove mosterd. We hebben gesmuld van deze dagelijkse, snelle, gezonde lekkere schotel.