Variant 1: In plaats van de rozijnen in stukjes gesneden vijgen met daarbij nog 100 gram gehakte amandelen.
Variant 2: In plaats van de rozijnen in stukjes gesneden dadels met daarbij nog 100 gram gehakte amandelen.
Variant 3: In plaats van de appels, ¼ schoongemaakte verse ananas. In plaats van de rozijnen in stukjes gesneden gedroogde abrikozen met daarbij nog 100 gram gehakte amandelen.
Variant 4: In plaats van appels, verse mango of een blik (met een klein beetje van het sap). In plaats van de rozijnen 200 gram in stukjes gesneden dadels met daarbij 100 gram gehakte amandelen.
Of maak gewoon combinaties die je zelf lekker vindt :)
Recept
« Terug naar recepten
Fruitkoek (basisrecept)
PT45M
Fruitkoek (basisrecept)
Deze fruitkoek is een soort van energie reep, ontbijtreep, gezonde snack of
gewoon een verantwoord tussendoortje. Lekker krokant aan de buitenkant
en een beetje zacht/chewy binnenin.
Ik mocht deze fruitkoek een keertje proeven van mijn collega die ze
zelf had gemaakt en mee naar het werk had genomen. Want onder werktijd
wordt je vaak flauw en krijg je trek en met deze gezonde snack grijp je niet
zo snel naar andere ongezonde dingen.
De fruitkoek die ik gemaakt heb is volgens het basisrecept. Echter je kunt
talloze variaties bedenken in de vorm van gedroogde cranberry's, blauwe
bessen, dadels, vijgen, abrikozen, gojibessen, kokos, gember, amandelen,
hazelnoten, walnoten, pecannoten (of andere noten) pure chocola,
pindakaas, honing, koekkruiden, kaneel, zaden en pitten enz.
Het enige vereiste is om ervoor te zorgen dat het beslag wel smeuïg moet
blijven.
De havervlokken en de banaan zijn de vaste ingrediënten (banaan is nodig
om het geheel aan elkaar te plakken) voor de rest kun je naar hartenlust
variëren met ingrediënten die je in huis hebt of die je lekker vind.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Mijn collega Marijn
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fruitkoek (basisrecept) te bereiden
- Schil de appels en bananen en maak ze fijn in de Blender.
- Voeg dit toe aan de havervlokken en de rozijnen en meng alles goed door elkaar.
- Leg een stuk bakpapier op een bakblik en doe de brij hierop. Smeer het uit tot ongeveer 1 ½ cm dikte.
- Bak dit 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (let op: de baktijd is een indicatie want elke oven is verschillend).
- Af laten koelen en in stukken snijden (het beste snij je de koek in stukken als die nog niet helemaal afgekoeld is.