KookJij

Fruitkoek (basisrecept)

Deze fruitkoek is een soort van energie reep, ontbijtreep, gezonde snack of gewoon een verantwoord tussendoortje. Lekker krokant aan de buitenkant en een beetje zacht/chewy binnenin. Ik mocht deze fruitkoek een keertje proeven van mijn collega die ze zelf had gemaakt en mee naar het werk had genomen. Want onder werktijd wordt je vaak flauw en krijg je trek en met deze gezonde snack grijp je niet zo snel naar andere ongezonde dingen. De fruitkoek die ik gemaakt heb is volgens het basisrecept. Echter je kunt talloze variaties bedenken in de vorm van gedroogde cranberry's, blauwe bessen, dadels, vijgen, abrikozen, gojibessen, kokos, gember, amandelen, hazelnoten, walnoten, pecannoten (of andere noten) pure chocola, pindakaas, honing, koekkruiden, kaneel, zaden en pitten enz. Het enige vereiste is om ervoor te zorgen dat het beslag wel smeuïg moet blijven. De havervlokken en de banaan zijn de vaste ingrediënten (banaan is nodig om het geheel aan elkaar te plakken) voor de rest kun je naar hartenlust variëren met ingrediënten die je in huis hebt of die je lekker vind.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Mijn collega Marijn
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fruitkoek (basisrecept) te bereiden

  1. Schil de appels en bananen en maak ze fijn in de Blender.
  2. Voeg dit toe aan de havervlokken en de rozijnen en meng alles goed door elkaar.
  3. Leg een stuk bakpapier op een bakblik en doe de brij hierop. Smeer het uit tot ongeveer 1 ½ cm dikte.
  4. Bak dit 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (let op: de baktijd is een indicatie want elke oven is verschillend).
  5. Af laten koelen en in stukken snijden (het beste snij je de koek in stukken als die nog niet helemaal afgekoeld is.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Variant 1: In plaats van de rozijnen in stukjes gesneden vijgen met daarbij nog 100 gram gehakte amandelen.
Variant 2: In plaats van de rozijnen in stukjes gesneden dadels met daarbij nog 100 gram gehakte amandelen.
Variant 3: In plaats van de appels, ¼ schoongemaakte verse ananas. In plaats van de rozijnen in stukjes gesneden gedroogde abrikozen met daarbij nog 100 gram gehakte amandelen.
Variant 4: In plaats van appels, verse mango of een blik (met een klein beetje van het sap). In plaats van de rozijnen 200 gram in stukjes gesneden dadels met daarbij 100 gram gehakte amandelen.

Of maak gewoon combinaties die je zelf lekker vindt :)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst