Dit is het hoofdgerecht van mijn 4-gangen menu voor de kerstprijsvraag. Voor het menu heb ik alleen de verplichte ingrediënten : eieren/peren/maïsmeel/kaneel gebruikt en de toegestane: kruiden/suiker/zout/restje vlees/restje groente. Daar er geen boter/olie enz. genoemd werden, heb ik die ook niet in verwerkt.
Later bleek dat wel te mogen maar toen had ik mijn menu al klaar (zie daarom ook opmerking)
Recept
« Terug naar recepten
Funchi met knikkertjes (zie kookverhaal)
PT20M
Funchi met knikkertjes (zie kookverhaal)
Een heerlijk funchi met knikkertjes (zie kookverhaal) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikkefabita
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Funchi met knikkertjes (zie kookverhaal) te bereiden
De snoeptomaatjes halveren en tot gebruik wegleggen.
De gehaktballen in repen of schijven snijden (je mocht maar een restje vlees voor de wedstrijd gebruiken en zo lijkt het meer), 4 dinerborden klaarzetten.
Het water met wat zout aan de kook brengen en het maïsmeel geleidelijk toevoegen. Goed blijven roeren met de pollepel zodat er geen klontjes ontstaan.
Als je de funchi te droog vindt, wat kokend water toevoegen, vind je het te vochtig, dan nog wat meel erbij.
Blijf roeren tot de funchi enigszins loslaat van de wanden (± 10 à 15 minuten)
Stort een kwart deel van de funchi in de wat natgemaakte ronde schaal (de rest even afdekken), druk de funchi in de schaal wat aan en stort die dan in het midden van één van de borden. Doe hetzelfde met de rest van de funchi.
Maak met een mes een rond gat in het midden van de funchi. De funchi die je uit de gaten haalt zolang in de natte, schone keukendoek wegleggen tot gebruik.
De repen of schijven gehakt opwarmen in de magnetron en de gaten in de funchi hiermee opvullen, het staat leuker als het vlees er bovenop uitsteekt.
Rol met natte handen knikkertjes van het in de keukendoek bewaard meel, even groot als de snoeptomaatjes.
Versier de funchi rondom om en om met een gehalveerd tomaatje en een funchiknikkertje.
(Klik op de foto om te vergroten)
De gehaktballen in repen of schijven snijden (je mocht maar een restje vlees voor de wedstrijd gebruiken en zo lijkt het meer), 4 dinerborden klaarzetten.
Het water met wat zout aan de kook brengen en het maïsmeel geleidelijk toevoegen. Goed blijven roeren met de pollepel zodat er geen klontjes ontstaan.
Als je de funchi te droog vindt, wat kokend water toevoegen, vind je het te vochtig, dan nog wat meel erbij.
Blijf roeren tot de funchi enigszins loslaat van de wanden (± 10 à 15 minuten)
Stort een kwart deel van de funchi in de wat natgemaakte ronde schaal (de rest even afdekken), druk de funchi in de schaal wat aan en stort die dan in het midden van één van de borden. Doe hetzelfde met de rest van de funchi.
Maak met een mes een rond gat in het midden van de funchi. De funchi die je uit de gaten haalt zolang in de natte, schone keukendoek wegleggen tot gebruik.
De repen of schijven gehakt opwarmen in de magnetron en de gaten in de funchi hiermee opvullen, het staat leuker als het vlees er bovenop uitsteekt.
Rol met natte handen knikkertjes van het in de keukendoek bewaard meel, even groot als de snoeptomaatjes.
Versier de funchi rondom om en om met een gehalveerd tomaatje en een funchiknikkertje.
(Klik op de foto om te vergroten)
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ger2 zegt:
Omdat de gevangenen daar niet veel anders te eten kregen werd gezegd. Ik weet dit vanaf 1962, mijn eerste bezoek aan Curaçao. Campo Alegre is duidelijk een ander verhaal. Daar mochten we als militair niet komen.
fabita zegt:
ger2 zegt:
Je hebt gelijk met de opmerking dat wij niet zo van Funchi houden, maar met rooie pisca, zoals de oude mamai het maakte met lekkere saus, vond ik het toch wel heel lekker.
Ik heb nu in elk geval het recept voor de Funchi, bedankt.
fabita zegt: