KookJij

Galaktoboureko (Griesmeeltaart)

Een heerlijk galaktoboureko (griesmeeltaart) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: janice
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Galaktoboureko (Griesmeeltaart) te bereiden

Bereidingswijze: Breng de melk met een half vanillestokje en een citroenschilletje aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de suiker toe.
Wanneer de suiker is opgelost, boter, zout en griesmeel erdoor roeren tot het gebonden is en laat het dan nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Klop intussen de eieren. Haal de pan van het vuur en haal het citroenschilletje en het vanillestokje eruit en roer de geklopte eieren erdoor. Beboter een bakblik en leg de helft van de met boter bestreken filodeeg erin.
Doe de afgekoelde griesmeel in het bakblik en leg de rest van het filodeeg erop. Knijp de randen samen. Snijd met een scherp mes de bovenste laag filodeeg in vierkanten en bak dit in een matig warme, voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
De stroop:
breng het water aan de kook en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Laat de stroop 10 minuten doorkoken tot deze dik wordt. Giet de stroop met beetjes over de griesmeeltaart totdat ze volledig opgenomen wordt.
Laat de griesmeeltaart afkoelen en snijd hem in vierkante stukken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

punkygirl86

punkygirl86 zegt:
klinkt goed
dawh

dawh zegt:
;)mijn dank is groot
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo dawh, 160 graden. Groetjes Marijke
dawh

dawh zegt:
hoi marijke, ik mag altijd graag je recepten lezen en maken. kun je me echter een indicatie geven wat de temperatuur is van "een matig verwarde oven".