KookJij

Galete met ham, champignons en kaas

Een heerlijk galete met ham, champignons en kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: De complete keuken van Frankrijk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Galete met ham, champignons en kaas te bereiden

Verhit een grote koekenpan en vet deze in met een beetje olie of boter.
Giet er zoveel beslag in dat de bodem helemaal bedekt is met een dun, gelijkmatig laagje.
Giet een eventueel teveel aan beslag terug in de kom.
Bak op een matig vuur tot de crepe loslaat van de rand van de pan.
Draai de crepe om en bak de andere kant in één min goudbruin.
Leg de crepe op een bord, leg er een velletje bakpapier op (en op iedere volgende crpe)
en dek af met keukenfolie.
Bak met de rest van het beslag nog 5 grote crepes.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Smelt de boter in een koekenpan, voeg de champignons toe, breng ze op smaak met zout en peper en bak ze al roerend 5 min. tot al het vocht is verdampt.
Roer de room, de kaas en de ham erdoor.
Leg een crepe op het werkblad.
schep er ongeveer 1/6 deel van de vulling op en vouw de crepe in vieren.
Leg hem op een bakplaat en vul en vouw de resterende crepes.
Bak 5 min. in de oven en serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo kimmy 1

In het algemeen worden ze crepes genoemd, maar je hebt gelijk als je de verwschillen gaat noemen.
Crepes voor zoete en galete voor hartige, maar voor de goede lezer zal ik het aanpassen. ;)
m.v.g. Bert Allers
kimmy1

kimmy1 zegt:
dit recpept heeft een verkeerde naam een hartige pannenkoek in Frankrijk heet een galete niet een crepe. een crepe is een zoete pannenkoek:?:?