Recept
« Terug naar recepten
gambaburger
PT15M
gambaburger
Een heerlijk gambaburger recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gambaburger te bereiden
verwarm de oven voor op 80 graden.Roer de tomatenpuree,olijfolie,suiker,fijngehakte kappertjes het kappertjes vocht en 3 eetlepels water tot een gladde saus.Breng op smaak met zout en peper.Hak de gamba's en tomaatjes in de keukenmachine grof.Maak het mengsel op smaak met zout en peper en roer de dragon erdoor.Vorm burgertjes van het mengsel.Verhit een pan met een beetje olie en bak de burgers daarin op half hoog vuur aan één zijde langzaam bruin.draai ze voorzichtig om en zet de pan 5 minuten in de oven.Verhit ondertussen een grillpan tot hij walmt.Snijd de courgette in plakken van 1 centimeter dik en grill er aan beide zijde een mooie streep op.Haal de courgette uit de pan.Snijd het brood in plakken,smeer ze in met een beetje olie en grill ze aan beide zijden.Leg een beetje spinazie op een broodje.Plaats er 2 burgertjes op en leg naast het broodje een paar plakjes courgette.druppel wat saus over het geheel en plaats nog een broodje op het burgertje.