Recept
« Terug naar recepten
Gamba's met luchtige pernodsaus
PT15M
Gamba's met luchtige pernodsaus
Een heerlijk gamba's met luchtige pernodsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
7 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gamba's met luchtige pernodsaus te bereiden
Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal.Schalen aanzetten in olijfolie, cayennepeper en knoflook toevoegen, afblussen met cognac.Zeef de olijfolie en bak daarin de gamba's kort vlak voor doorgifte. Mayonaise mengen met de anijspoeder, gembersiroop, pernod en cayennepeper. Let op alles naar smaak toevoegen. Wees voorzichtig met de pernod in verband met de sterke smaak. Klop de slagroom lobbig. Sla de eiwitten stijf. Spatel de room door de mayonaise en vervolgens de eiwitten.
Gerard zegt:
Hulde!!!!!