De vulling is eenvoudig, maar verrukkelijk. Veel lekkerder dan de gekochte loempia`s. Trakteer deze eens op een feestje, het wordt een succes!
Lekker met een dip, bijv. sojasaus of chilisaus.
Recept
« Terug naar recepten
Vietnamese loempia uit eigen keuken
PT20M
Vietnamese loempia uit eigen keuken
Loempiavellen gevuld met gehakt, garnaaltjes, kool, wortel en mihoen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Volkskrant Sylvia Witteman
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vietnamese loempia uit eigen keuken te bereiden
- Ontdooi de loempiavelletjes . Snipper de teentjes knoflook.
- Vulling: Verhit een scheutje olie in een koekenpan of braadpan en fruit daarin de knoflook en de groenten al omscheppend. Doe het gehakt erbij en bak dit al roerend rul en gaar. Voeg suiker en vissaus toe. Laat nog plm. 1 minuut sudderen.
- Week intussen de mihoen in heet water. Laat goed uitlekken en knip de mihoen in korte stukjes.
- Roer de mihoen en de garnalen door de gehaktmassa.Leg telkens een telkens een loempiavel op tafel. Schep daarop plm. 2 lepels vulling. Vouw de zijkanten van het vel naar het midden en rol nu van onder naar boven tot loempiaatjes van plm. 8 cm. Plak de rand dicht met water of losgeklopt eiwit.
- Verhit de olie in de frituurpan en bak steeds 4 loempiaatjes tegelijk.