Recept
« Terug naar recepten
Thaise loempia`s van de kookles in Thailand
PT30M
Thaise loempia`s van de kookles in Thailand
Dit is ook weer zo`n heerlijk gerecht van de Thaise kookles (in Chiang Mai, Thailand)
Het lijkt heel veel werk maar je kunt er ook meer tegelijk maken en een gedeelte ervan invriezen.
Het is een prima geschikt als voorgerecht, heerlijk als snack en ook op een buffet een mooie aanvulling.
Als je het inrollen eenmaal onder de knie hebt is het een fluitje van een cent (baht)
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Thaise kookles/in eigen keuken bereid en gefotografeerd
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise loempia`s van de kookles in Thailand te bereiden
- Wok de knoflook in de olie.
- Voeg de overige ingrediënten toe. Begin met de wortel, kool daarna shi-take, tauge en tofu dan ei en noedels (uitgelekt). Als laatste soja saus, suiker, zout en peper. Laten afkoelen.
- Schep een eetlepel vulling op het loempiavel. Vouw de zijkanten erover en rol de loempia op. Smeer het uiteinde in met geklopt ei en "plak" het dicht.
- Frituur de loempia`s in olie van 180 graden.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer met chilisaus.