Recept
« Terug naar recepten
Thaise viskoekjes van de kookles in Thailand
PT30M
Thaise viskoekjes van de kookles in Thailand
Ik had nog meer recepten op de plank liggen van de kookles in Chiang-Mai in Thailand.
Dit recept van viskoekjes is er ééntje van.
Het is heerlijk als voorgerecht maar ook lekker als snack en ook op een buffet doet hij het goed.
Laat je niet weerhouden van het werk dat erin zit. Het is de moeite helemaal waard.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Thaise kookles/in eigen keuken bereid en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise viskoekjes van de kookles in Thailand te bereiden
- Maak de vis en de curry pasta fijn met een blender of staafmixer.
- Voeg ei, bloem, suiker, peper en vissaus toe en pureer het tot een glad geheel.
- Voeg de stukjes boon en de reepjes limoenblad toe en meng het doorelkaar (niet pureren)
- Maak met natte handen dunne platte koekjes. (Houd je handen steeds goed nat, dit voorkomt plakken)
- Frituur de viskoekjes in olie van 180 graden, laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met chilisaus.