Recept
« Terug naar recepten
Garam Masala Kruidenmix
PT30M
Garam Masala Kruidenmix
Een heerlijk garam masala kruidenmix recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garam Masala Kruidenmix te bereiden
Voor het tot poeder stampen of malen de specerijen eerst verhitten in de droge pan tot de aroma's losbarsten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Beginnen met 1 eelepel per 100 gram ongekookte rijst en van daar uit aanpassen aan de situatie.
Bobby zegt:
ASA foetida is ook wel bekend als; Asafoetida, asafetida, duivelsdrek, reuzenvenkel, stinkende gom, devil’s dung, stinking gum, asant, food of the gods, giant fennel, Jowani badian en hing, ting.
De plant wordt gebruikt in de keuken en in het verleden in de geneeskunde. Het is een tot 2 m hoge kruidachtige plant met stevige, holle, ietwat sappige stelen die aan de basis 5-8 cm breed zijn. De bladeren zijn 30-40 cm lang, sterk verdeeld, met een fiks steunblad aan de stam. De bloeiwijze zijn grote, gele, samengestelde bloemschermen. Rauw verspreidt de plant een zeer onaangename geur, gekookt lijkt het wel iets op prei.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Duivelsdrek