Recept
« Terug naar recepten
Heerlijke romige soep met paddenstoelen
PT60M
Heerlijke romige soep met paddenstoelen
Deze héérlijke paddenstoelen soep maakte ik met eekhoorntjesbrood (funghi Porcini).
De basis van de soep is natuurlijk ook te gebruiken met andere
paddenstoelen want de gebakken paddenstoelen voeg je pas op het laatst
toe. Je kunt dus gewoon de paddenstoelen gebruiken die je zelf het
lekkerst vind. De één houd van gewone champignons, de ander van een
wat spannender soort. Niet alleen de paddenstoelen, ook de knolselderij geeft de soep een heerlijke aardse smaak.60
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heerlijke romige soep met paddenstoelen te bereiden
- Laat de gedroogde paddenstoelen 20 minuutjes wellen in warm water.
- Bak de prei en de sjalotten in de roomboter.
- Voeg laurier, peperkorrels en peterselie toe. (evt. zout)
- Voeg de gewelde paddenstoelen, aardappelen, knolselderij en de bouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook, en laat het op een klein pitje ongeveer een half uurtje verder pruttelen.
- Verwijder de laurierblaadjes en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg de crème fraiche, de Cognac en de (truffel)olie toe en roer de soep goed door.
- Snij de verse paddenstoelen in plakjes en bak ze in boter.
- Schep de soep in kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen eroverheen. Garneer met de Parmezaanse kaas.