Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde entrecôte met balsamico-paddenstoelen
PT20M
Gegrilde entrecôte met balsamico-paddenstoelen
Malse gegrilde entrecôte met het kruidige van de
cantharellen. Eerst de cantharellen gebakken en daarna de entrecôtes gegrild. Zo klaar en een super lekkere maaltijd. Lekker met gebakken spätzle met wat peterselie erdoor.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde entrecôte met balsamico-paddenstoelen te bereiden
- Kook de spätzle of andere pastasoort volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin de spätzle al omscheppend lichtbruin. Roer de fijn gesneden peterselie erdoor.
Maak op smaak met peper en zout. - Maak de cantharellen of andere paddenstoelen schoon. Snij grote exemplaren doormidden.
- Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen bruin. Al het vocht moet verdwenen zijn!
- Strooi de suiker over de paddenstoelen. Bak dit mee tot de paddenstoelen licht karamelliseren. Blus af met de basamico-azijn. Maak op smaak met peper en zout.
- Wrijf het vlees een beide zijden in met de olie. Grill het vlees aan beide zijden bruin en met een gaarheid zoals jij het
lekker vindt. (wij houden van rosé: afhankelijk van de dikte beide zijden plm. 3 minuten). - Kruid het vlees met vers gemalen zwarte peper en zeezout.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Spätzle met alleen cantharellen is ook een heerlijke maaltijd. Goedkoper en vegetarisch.